top of page
Projecten
Inschrijven - niet meer mogelijk

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door steun van provincie Zuid-Holland.

CRODA Veem 13

Eerste Goudse Panelen-dak

Dit eerste project is bij Croda tbv het magazijndak "veem 13". De inschrijving sloot vrijdag 23 augustus 2019, waarna werd overgegaan tot uitvoering van het voorbereide project. Alle 670 zonnepanelen waren snel vergeven onder 85 verschillende Goudse deelnemers.

 

We hebben ieder via mails en ook via de media op de hoogte gehouden van de vorderingen. Die uitvoering ging niet zomaar. We ondervonden wat kwesties met de dakconstructie, de leverancier en de afhandeling van de registratie als toekomstig elektriciteitsproducent. Die hebben we allemaal opgelost... en veel daarvan geleerd. Het resulteerde in de eerste elektrische levering op 17 december 2019, waarna wij voor de netbeheerder formeel werden erkend op 1 januari 2020. Een hele grote mijlpaal voor ons!

Sinds 14 januari is het mogelijk de opwekkingsprestaties van het Croda dak te volgen. Zie het plaatje hieronder; link daarbij door hier te klikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebben we ons in de tussentijd alleen beziggehouden met de uitvoering van het eerste dak? Nee, niet echt! Ondertussen is er best veel contact met deelnemers geweest, omdat men vragen had over overstappen naar onze partner ENGIE, omdat men benieuwd was naar vorderingen, naar wat er van Goudse Panelen verwacht kon worden. En de bestuursleden hebben meegedacht en meegedaan aan allerlei promotionele acties voor Goudse Panelen en voor Goudse duurzaamheidsprojecten. En... ook de mogelijkheden voor een tweede dak zijn gaande. Vanwege Covid 19 is de formele opening van het dak niet doorgegaan. Net voordat de "lockdown" werd afgekondigd is er een eerste bijeenkomst met Veem 13 deelnemers geweest. Goudse Panelen houdt contact over formele zaken zoals wanneer de opbrengsten kunnen worden  verwacht, hoe dat gebeurd, wanneer een ALV met jaarrekening plaatsvindt, etc.

Let op: deelnemers aan dit project hebben nog steeds de mogelijkheid voor overstappen naar onze partner ENGIE. Zie onder. Het voordeel dat ENGIE kon bieden is vanwege de situatie op de energiemarkt (tijdelijk) niet mogelijk.

Kort & Krachtig eerste Project Croda Veem 13

1 paneel kost € 275,00.

                    levert ~ 280 kWh / jaar

Rendement project: ~ 8%, terugverdientijd 8 jaar

Looptijd 15 jaar

Postcodes: 2801, 2802, 2803, 2805, 2806, 2808, 2809

Partner, koper van de elektriciteit: ENGIE

Projectdetails en eventuele vragen

De project- en coöperatiedetails zijn in onderstaande documenten gegeven: het informatiepakket, de ledenovereenkomst, de statuten en het administratieve reglement. Zo bent u volledig op de hoogte van het project, de manier waarop we dit willen realiseren en wat u kunt verwachten. 

 

Heeft u vragen? De FAQ bevat reeds vele antwoorden. Eventueel bereikt u ons via info@goudsepanelen.nl.

Een volgend project? 

Omdat de belangstelling voor dit eerste project erg groot was is onze ambitie om een tweede project te ontwikkelen.

Heb je nu al interesse in het volgend project, abonneer je dan op onze nieuwsbrief en dan houden we je op hoogte van de ontwikkelingen.

bottom of page