Hoe werkt het?

Als u op uw eigen dak geen zonnepanelen kunt plaatsen, bijvoorbeeld als gevolg van ruimte, ligging of schaduwwerking en/of beperkingen omdat het een monument is dan is investeren in een collectief Gouds zonnedak een uitgelezen kans om toch lokale duurzame elektriciteit op te wekken en af te nemen.

 

Wanneer kan ik deelnemen?

  • In ons eerste project (Croda Veem 13): als u in een van de volgende Goudse postcodegebieden woont: 2801, 2802, 2803, 2805, 2806, 2808 of 2809. Mbv volgende projecten proberen we uiteindelijk alle postcodes van Gouda te bestrijken.

  • Als u een kleinverbruiker bent en dus een aansluiting heeft met een grootte van maximaal 3x80 Ampère. Wat de grootte van uw aansluiting is, kunt u terugvinden in de meterkast of op uw energienota.

 

Hoe kan ik deelnemen?

  • U kunt als inwoner of ondernemer* uit Gouda lid worden van de Energiecoöperatie Goudse Panelen en zonparticipaties kopen. Op deze manier krijgt u gedurende 15 jaar het recht op een jaarlijkse teruggave van de betaalde energiebelasting. *: het maximum dat een ondernemer aan panelen mag hebben is 20%.

 

Hoe werkt het?

  • U koopt een of meerdere zonparticipaties. Per zonparticipatie (= 1 zonnepaneel) betaalt u eenmalig een vast bedrag.

  • Het project maakt gebruik van de Regeling Verlaagd Tarief. De overheid garandeert hierin de energiebelastingteruggave per opgewekte kWh door uw gekochte zonparticipaties voor 15 jaar.

  • De opgewekte, lokale stroom van Goudse Panelen wordt geleverd aan energieleverancier ENGIE. Via ENGIE kunt u deze groene stroom thuis gebruiken. U profiteert bij ENGIE van voordelige energietarieven en daarnaast kan ENGIE de Regeling Verlaagd Tarief voor u uitvoeren. Hierdoor profiteert u ieder jaar van korting op uw energiebelasting. Daarnaast krijgt Goudse Panelen jaarlijks van ENGIE een financiële bijdrage, voor ieder lid van de coöperatie die klant is van ENGIE. Meer informatie, zie: www.engie-energie.nl/goudsepanelen

  • Wanneer u niet overstapt, ontvangt Goudse Panelen geen financiële bijdrage en moet u wel zeker weten dat uw huidige leverancier de Regeling Verlaagd Tarief faciliteert en voor u het voordeel op de energiebelasting doorgeeft. Dit kunt u nagaan via de volgende link.

  • Na vijftien jaar eindigt de Regeling Verlaagd Tarief. Het verschilt per project wat er na deze vijftien jaar gebeurd. Dit wordt vooraf voor ieder project inzichtelijk gemaakt. U weet dus altijd waar u per project aan toe bent. 

  • Voor overige vragen en antwoorden kijk op onze FAQ .

Infographic energielevering PCR.jpg